Rubriky
Uncategorized

Artur Omarov doma obhájil Mistra republiky

Artur Omarov z Czech wrestling Chomutov obhájil titul Mistr republiky řecko-římském zápasu. Jedná se v pořadí o patnáctý titul, který dosud nebyl v ČR pokořen.

Artur Omarov je na vrcholu sportovní kariéry. Už od mala měl potřebu se prosadit v silovém sportu. Bavilo ho karate, ale jen krátce stejně jako box. Protože bezkontaktní příprava ho spíš odrazovala, našel se teprve v řecko-římském zápasu.

V Čechách to byl Milan Benedikovič, který ho uvedl do světa bojového umění, pak následovala celá řada lidí, kteří mu pomohli a dodnes pomáhají. Ale každodenní dřina zbývá už jen na něm.

Mezi trénováním a přípravou na olympiádu, která bude v roce 2024 v Paříži, což je aktuální meta cílevědomého zápasníka se konalo mistrovství ČR v řecko-římském zápase v Chomutově.

Na žíněnku se postavilo 51 mužů z devíti klubů, aby dokázali, kdo je u nás nejlepší.

Mistrovství republiky proběhlo 23.4.2022 v Chomutově ve sportovní hale. Artur počítal s tím, že každý soupeř se chystal na jeho skalp, aby využil jediné chyby a mohl získat výhru na nad olympionikem, a proto nic nepodcenil.

Arture, kolik to bylo letos soubojů k dosažení Mistra ČR?

První souboj jsem měl s Jandou z Havlíčkova Brodu. Vše trvalo asi čtyřicet vteřin s výsledkem 9:0. Druhé utkání byl volný los a čekal jsem na dalšího soupeře. Tím byl Hajný z Nejdku, ale ten nenastoupil. Další utkání proběhlo Pfeiferem. Vše skončilo asi po třiceti vteřinách na lopatkách. Poslední, páté kolo byl mým soupeřem Herman s výsledkem 8:0 opět na lopatkách.

První místo, Omarov Artur – Czech wrestling Chomutov, druhé Janda Jan – Havlíčkův Brod a třetí příčku získal Pfeifer Josef – Czech wrestling Chomutov.

zdroj: chomutovky.cz